I går var det releasefest för boken. Så många fina var där.
Jag läste ur boken och två underbara personer läste en text som de skrivit, en vacker epilog till boken. Den började så här:

”Var är vi? Vi är på en releasefest på Riddarholmen. Slängkyssarna har färgat av sig på himlen. Vi är bland textfascister och krigarprinsessor. Vi har provat kläder inför festen och inte hittat något som känns tillräckligt fantastiskt. Vi har bakat cupcakes och målat läpparna sju varv, ett för varje dödssynd. Vi har kört dit i vår körsbärsröda cabriolet. Alla är här, utom huvudpersonerna. Var är Mary och Lovely?
De är i London, i ett fallfärdigt rivningshus på Brick Lane. De sitter på sin balkong och röker. Mary har på sig en bedårande vit klänning. Lovely plockar upp en porslinsskärva från stengolvet och säger: ’This is a piece of life, darling. Nu skålar de för oss på releasefesten. Hör du?’ ”

Tack alla textfascister, krigarprinsessor och tigerhjärtan. Tack för rosa cup cakes och drömmen om en tårta. För blomsterpussar och rovdjurspoesi. Tack alla fjärilar.
Vaknade i ett blomsterhav.