Min andra bok “När du blundar tittar jag” kom ut 2007 och handlar väl rätt mycket om ensamhet. Vad som händer när de man älskar en dag plötsligt är borta. Harry går runt i en mjölkig dimma och väntar på att allt ska bli normalt igen, åker en sväng till Berlin.

“När du blundar tittar jag” skrev jag på ett helt annat sätt än debuten som jag höll på och fibblade med i flera år. Med bok två var jag mer målmedveten på gott och ont. Skrev varje dag mellan tio och fem i tre månader. Lyssnade på samma skiva hela tiden, Arvo Pärts Alina. För mig är det pretty much the sound of ensamhet. Satt i en lägenhet på tobaksspinnargatan och försökte känna mig som en författare :)

Jag vet aldrig vad mina böcker ska handla om. Det börjar med en känsla, en ton. Ibland har jag lite komplex för de bara handlar om folk som går omkring på måfå och lallar.

Det är i språket det händer säger jag då till mig själv.

Min nästa bok handlar för övrigt om en gruva i Liberia, det känns rejält.