Nytt år. Nya böcker att läsa. Böcker som jag ännu inte vet finns. Böcker som jag ska läsa om. Böcker som jag länge velat läsa. Och så ska jag läsa vidare i den roman jag började med för några dagar sedan. “Hoppa hage” av Julio Cortázar. Den tillhör kategorin romaner jag länge velat läsa. Men jag visste nästan ingenting om boken innan jag började. Jag tycker om när det är så. Att jag kan få läsa utan att ha några föreställningar. Men förväntningar har jag. Än så länge har jag inte läst tillräckligt mycket för att veta om “Hoppa hage” lyckas nå upp till de där förväntningarna. Det jag däremot vet är att förra årets stora författarupptäckt för mig var Anne Carson. Med återhållsam röst, med enkelhet och rakhet skriver hon fram litteratur som får mig att överväldigas.

Jag heter Helena Österlund och förra våren debuterade jag med boken Ordet och Färgerna. Jag tänker använda den här månaden av bloggande till att skriva om mitt läsande. Välkomna!