Jag heter Anna Ringberg och jag har skrivit en roman som heter Boys, och som kom ut i augusti i år.

Vad roligt det ska bli att gästblogga här en månad! Jag tänkte skriva ganska ofta och om lite allt möjligt. Om böcker jag läser, diskussioner som förs, vad som står i tidningarna, min hund och om mitt jobb och om en del struntsaker kanske. Jag bor i Stockholm, men om drygt två veckor ska jag resa i Thailand och Burma för att träffa folk som arbetar inom demokratirörelsen. Så från och med då är min inlägg postade från Asien istället.

En vanlig dag vaknar jag vid halv sju, och strax före åtta går jag och min hund till jobbet, bokförlaget En bok för alla. Där jobbar jag som redaktör två eller tre dagar i veckan. De andra dagarna är jag hemma och skriver eller läser manus till ett annat förlag.

Och så läser jag en hel del på fritiden också. Just nu Angeläget eller ej av Pentti Saarikoski. För er som inte vet vem han är (det visste knappt jag förrän i helgen): Han var en finsk poet och översättare som bodde en del i Sverige som dog i mitten av åttiotalet.

Det underliga är att jag på måfå drog ut Angeläget eller ej ur bokhyllan i lördags, och sen sträckläste jag den. Googlade Saarikoski, läste en del och började leta efter en film som skulle finnas om honom. Men den var omöjlig att hitta. Vet ni varför? Jo, för den hade inte haft premiär än. Det har den nämligen ikväll – på antikvariatet Rönnells 80-års kalas. Så dit ska jag efter jobbet!

Jag kommer posta ett litet inlägg efter det, och berätta hur det hela förlöpte.

Hej så länge,
Anna R