Vilken dag …
Ibland händer en massa trevliga saker. I dag fick jag meddelat att jag vunnit första pris i Boliviagruppens konstlotteri. På lördag ska jag till Världsbutiken i Ystad och har fått förmånen att välja först bland konstverken. Jag har redan sett bilder på tavlorna och jag har fastnat för en tavla av Maria Björklund. ”Hennes bilder på kvinnosjälar är magiska”
Kolla själva om ni har lust www.mariabjorklund.se
… Och som det inte skulle vara nog med denna glädjande nyhet, fick jag också en inbjudan till förhandsvisning av filmatisering av Svinalängorna som bygger på Susanne Alakoskis bok. Det är Pernilla August som filmatiserat den och hon har redan fått ett par priser. Senast vid Nordiska filmdagarna i Lubeck. Filmen är inspelad i mina trakter vilket gör det extra spännande. Filmen har premiär för allmänheten den 10/12.
Förra veckan hade jag ett framträdande i Hässleholm. 149 glada pensionärer kom. Det kan inte vara svårt att bli pensionär om man är så pigg som dessa, tänkte jag. I samma stund kom jag på att jag själv är pensionär. Vissa saker vill liksom inte riktigt gå in. Det blev som vanligt kaffedrickande och lotterier och sedan sålde jag böcker. Riktigt många till och med, eftersom många passade på att köpa julklappsböcker.
Hu ja. Snar jul … Fast, först ska jag åka med en fyra dagars bussresa till julmarknad i Hamburg. Min nästa bok ska utspela sig på en sådan resa och jag måste ju få känna av stämningen lite.