Kära bokvänner!

Nu är det slut på mitt debutantbloggande här på Bokcirklar.se.
Jag tvekade en aning inför uppgiften, rädd att det skulle ta tid från mitt andra skrivande – vilket det också gjorde, men det blev samtidigt så oerhört berikande! Jag har fått så mycket på köpet, inte bara kloka kommentarer, generösa råd, spännande lästips – jag har också fått vässa min penna lite extra. Nu överlämnar jag stafettpinnen till nästa kvinna eller man. I morgon drar jag till Halmstad (om vädret tillåter) för att signera böcker.

Innan jag slutar vill jag gärna berätta om boken som jag läser just nu: Tony & Susan av Austin Wright (1922-2003). Såg en tv-intervju där Ian McEwan talar om denne, numera avlidne, amerikanske författare. Det var hans tips på bästa bok i Babel och jag blev så nyfiken att jag skaffade den med en gång. McEwan beklagade att boken inte är översatt. Jag kan bara instämma, fast om man tar sig igenom originalet får man lön för mödan. Innehållet i korthet: gift trebarnsmor får från sin exmake ett bokmanus som han ber henne läsa och bedöma. Låter det lättsamt? Det är det inte. Gastkramande är ordet. Sällan har jag läst en bok som i så hög grad gör skäl för det epitetet. (Det skulle i så fall vara några av McEwans egna – jag kan se hans intresse här.) Och det är i relationen berättelsen-läsaren som det kusliga uppstår. Nu säger jag inte mer.

Äntligen har jag läst ut Kerstin Ekmans Mordets praktik, som jag fick i julklapp förra året. Inte för att den är tråkig, utan för att bokhögarna … ja, ni vet. Grattis ni som har den som bokcirkelbok framför er!

Tack alla som varit så välkomnande under mitt besök i cyberrymden! Vilken härlig mötesplats detta är för läsvänner. Och lycka till även i fortsättningen, Nina och Annika! (Kanske kan man få smyga sig in i boksamtalen även sedan man lämnat arenan?)

ÖNSKAR ALLA EN GOD JUL MED MÅNGA HÅRDA PAKET UNDER GRANEN!