Läste i tidningen idag att Björn Ranelid haft ett framträdande här i trakterna. Han berättade att han haft 16 framträdanden på 15 dagar. Hur orkar han och hur hinner han att skriva? Enligt artikeln hyllade han Tomas Tranströmer och Nils Ferlin medan Stieg Larsson och Camilla Läckberg nämndes i lite mindre smickrande ordalag. Ranelid gillar att provocera och ingen kan väl förneka att han är färgstark person.

Jag är sedan ett par år tillbaka medlem i Fritiof  Nilsson Piratensällskapet. Sällskapet delar varje år ut ett pris i Kivik till personer som verkar i Piratens anda.
Piratens böcker är helt underbara och hans sällsamma humor med burleska inslag är en njutning.Piraten tittade djup i glaset som man säger och därför är det kanske inte så underligt att han fått en snaps uppkallad efter sig. “Piraten besk”.
I boken “I Fritiof Nilsson Piratens anda”, som jag för närvarnde läser finns följande rader:
“Sedan 2½ månad tämjer jag min buk med total avhållsamhet från alkohol. Till en början gjorde han våldsamt uppror men har nu slagit sig till ro, dov som en hund som väntar att husbond ska komma på bättre tankar”.