Konsten att läsa och diskutera böcker

För ett tag sedan tipsade jag om boken ”Bokläsarnas kunskapskälla”, av Immi Lundin och Kerstin Aronsson. Tekniken var inte på min sida denna gång, och mina kommentarer kom inte med.

Boken är värd att nämnas i min blogg.

Massor av människor diskuterar böcker i bokcirklar. Det är ett trivsamt sätt att dela med sig och diskutera sina läsupplevelser. I boken ger Immi Lundin en introduktion till hur man tillsammans kan utveckla läsandet. Hon skriver om fem nycklar som ger nya infallsvinklar på texten, och som blir spännande utgångspunkter i de gemensamma diskussionerna.

Hennes tips ger mer struktur åt diskussionerna och hur man kan utveckla läsarrollen.

I samma bok beskriver bokförläggare, Kerstin Aronsson bokens väg från författarens sista punkt till bokläsarnas hand. Hon beskriver utförligt hur det går till att göra en bok, och de olika uppgifter som man arbetar med på ett bokförlag.
Hon förklarar det redaktionella arbetet, formgivning, korrektur, tryckning och bindning mm. Viktiga saker som marknadsföring och försäljningskanaler tas också upp.

En liten faktabok till alla bokälskare, både för de som skriver eller har tankar på att börja skriva, men också en bok för de som vill utveckla sitt läsande.