Bra eller inte?

Idag har jag haft en riktigt bra skrivardag med flyt. Varit ensam, tänt ljus och bara känt hur det flyter på. När benen känts som telefonstolpar har jag gått ut och krattat lite löv, för att sedan återvända till skrivandet.
Vissa dagar känns det emellertid tungt. Det är när jag tar bort lika mycket som jag skriver. Dessa dagar blir jag betänksam och undrar varför jag överhuvudtaget skriver. Jag har ju pension och hade klarat mig ändå. Men, så är jag ute och har något framträdande och någon frågar: ”När kommer nästa bok? Vi är många som längtar.” Det är då drivkraften kommer…
Jag är också lyckligt lottad som har en lektör. Lena Sanfridsson och jag har jobbat tillsamman med mina två senaste böcker och nu även den pågående. Hon är fantastisk, hon hjälper mig in på ”banan” när jag tagit för stora svängar. Fast lika ofta driver hon på och säger ”skruva till lite mer.” Det är härligt att dela födslovåndorna med någon – och inte minst glädjas tillsammans när man till slut har fött fram en ny bok och som dessutom hamnat på topplistorna. Lena är inte bara en duktig lektör utan också en underbar människa, som jag sätter stort värde på.
Men trots bra skrivdagar och trots Lena, så hamnar jag och säkert många andra författare i det där obehagliga tillståndet då man tvivlar. Blir den här boken bra eller inte? Men …
”Tvivlet är vishetens början”
/Rene Descartes/