”Jag har en stor ambition att dö av utmattning, hellre än att dö av uttråkning.”
/Thomas Carlyle/

Tack Thomas jag håller med dig. Det värsta är att när jag tröttar ut mig så blir jag så himla fnissig. Vid ett tillfälle var jag på en författarturné. Jag hade kört 50 mil och därefter ett framträdande på en dryg timme. Därefter var det dags för signering och kön ringlade lång. Jag var trött och jag var fnissig och då händer det ibland att jag säger dumma saker.
Längst fram i kön stod en kvinna som hade svårt för att bestämma sig. Hon valde mellan om hon skulle köpa Potensgivarna i pocket för 60:- eller hon skulle köpa den i kartonnage för 100:-. Hon vände och vred på böckerna och jag kände hur fnisset bubblade inom mig. Till slut säger damen:
”Står det samma i den billigare?” Då tänkte jag svara ”Nej, slutet finns inte med i den billiga.” Fast som tur var besinnade jag mig.
Jag har gått i ett par dagar och väntat på nordlig vind i hopp om att våra löv ska blåsa in i grannens trädgård, men tyvärr. Så det blir att både fira fars dag och kratta löv i morgon.

”Det är inte du som letar efter uppgifterna – det är uppgifterna som letar efter dig. Gör det inte för svårt för dem.”

/Kurt Narvesen/