Bloggar, twitter och facebook. Nya världar har öppnat sig för mig. Jag tillhör den generation som inte är så hemma i dessa fantastiska nymodigheter.
Som författare skriver jag nästan alltid om äldre människor som förändras och tar för sig av livet. Samtidigt vill jag genom mina böcker visa att det aldrig är för sent att förändra sitt liv. Det är jag kanske själv ett bevis på som debuterade först sedan jag fyllt femtio. Började skriva på heltid vid sextio. Är idag ålderpensionär även om jag för tillfället knappast lever något pensionärsliv. Nu måste jag alltså leva upp till det jag skriver om – och kasta mig in i bloggarnas värld. Givetvis är jag tacksam för denna möjlighet och jag ser fram emot att få dela med mig av mina tankar och erfarenheter.
Att jag började skriva sent i livet beror på att jag utbildade mig till socionom i vuxen ålder och sedan var för feg att sluta ett välbetalt arbete för att kasta mig ut i ovissheten. Men jag gjorde det, och jag känner mig både ödmjuk och tacksam över att det gått så bra.
2009 kom min nionde bok ut i Sverige, min tredje i Tyskland, den tredje i Danmark och nu har även två böcker kommit ut i Norge och den tredje kommer ut nästa år. Fler länder är dessutom på gång.
Inte nog med att jag hamnat rätt i författarskapet. Jag har också fått glädjen att samarbeta med fantastiska förlag. Jag har mycket att tacka Kabusa Böcker i Göteborg för som gett mig den rätta starten. Dessa fantastiska kvinnor med förläggare Kerstin Aronsson i spetsen som lanserat mig.
I fjor kom min första bok ut på ett nytt kvinnligt förlag i Norge. Så här beskriver de sig. ”Silke forlag heter vi fordi silken er som oss kvinnor. Den er eksotisk, spennende, frekk, eksklusiv, myk, naturlig, feminin, sensuell, fargerik, vakker og slitesterk”. På ett år har mina böcker sålt i snart 100 000 exemplar i Norge, tack vare förlagets driftiga kvinnor, Chistine Leborg och Wenche Haugland. Jag kom just hem från en turné i Norge. Efter ett av mina framträdanden fanns en trevlig rubrik i en tidning med rubriken ”Glöm svininfluensan, nu är det potensfeber som gäller”. Potensfeber har det även varit i Sverige, Tyskland och Danmark. Min bok Potensgivaren har sålt cirka 150 000 exemplar i Sverige och rullar på fantastiskt även i de andra länderna.
2009 fick jag kulturpris och utsågs till årets ambassadör. Jag blev också nominerad till årets skåning. Jisses, vilken samling jag hamnade i. Det var många nominerade. Bland annat Zlatan Ibrahimovic, Björn Ranelid, Anna Anka och så jag … Jag gick inte till final och till min stora glädje gjorde inte Anna Anka det heller.
”Enkelheten är storheten” har något klok person sagt. Det är kloka ord som jag tagit fasta på. Jag är inte så mycket för att konstra till saker och ting i mitt skrivande. Det är ju faktiskt också så, att det är i de enkla vardagssituationerna som dramatiken finns om man bara har sina sinnen öppna.
Mina sinnen ska jag också försöka ha öppna när jag under de här fyra veckorna är gästbloggare.