Jag är glad denna morgon, efter att nästan ha glömt att stiga av tunnelbanan eftersom jag var så försjunken i en bok. Hurra! Jag vet inte när jag läste så uppslukat senast. Jag kan nu konstatera att de utmärkta läsupplevelserna inte alltid finns där man tror att de ska finnas (i mitt fall typ i melodramatiska romaner från förra sekelskiftet), utan kan dyka upp oväntat. Igår fick jag av en omtänksam arbetskamrat boken Kleopatra – Liv & legend, skriven av svenske Allan Klynne (jag skriver “svenske” eftersom det känns lite ovanligt att en svensk författare skriver en sådan bok).

Jag har bara läst 27 sidor än så länge, men jag är helt fast. Otroligt fascinerande! Det är, som ni kanske har begripit, en biografi över Kleopatra, historiens kanske coolaste kvinna, och det är fina kartor över Egypten (jag älskar böcker med kartor i!) och fantastiskt lättläst och sympatiskt skrivet. Min entusiasm vet inga gränser! Dessutom är omslaget det snyggaste jag har sett på evigheter:

Hurra!