Åh herregud, jag har inte hunnit blogga – förlåt, men jag är utarbetad och förkyld. Ynk, ynk. Jag tänkte skriva att allt jag vill är att ligga i sängen och läsa en bra bok, men när jag är förkyld är jag alltid för trött och seg för läsning, så om jag ska vara ärlig är allt jag vill att ligga i sängen och se på Seinfeld (om sajten seinfeldcirklar.se ber mig gästblogga lovar jag att tacka ja!).

Som så ofta när jag är lite virrig (av hårt arbete alltså, det liksom äter upp min hjärna, får mig att glömma saker: allt jag inte skriver på en post-it-lapp och fäster på min handväska glömmer jag… jag har blivit precis som min mamma, och i så unga år!) drog jag runt på stan i evigheter efter jobbet. Det finns fina höstkläder överallt, jag köpte två klänningar och en tröja (obs, hemskt billiga alla tre), men jag misstänker att jag kommer att lämna tillbaka samtliga plagg eftersom mitt omdöme var grumlat av nämnda trötthet och förkylning. (“Kanske ser jag lite ut som Joan i Mad Men i den här klänningen..!”, tänkte jag när jag provade, förstår ni att jag var grumlig i hjärnan om jag trodde att Joan i Mad Men var ett uppnåeligt ideal…).

Iallafall. Jag gick förbi MQ, de hade en reklamaffisch med en så snygg man, och så insåg jag plötsligt att det ju var Ari Behn; norsk prinsgemål samt författare. Han hade blivit gråhårig och var (kanske just därför) hemskt snygg. Jag gillar det här med MQ:s författarkampanjer – nu har det ju i och för sig mest varit Idol-vinnare och annat löst folk på senare år, men som jag minns det har både den folklige Björn Ranelid och den svårmodige Ulf Eriksson gjort MQ-reklam. Ulf Eriksson är kanske Sveriges allvarligaste man, så det är en väldigt rolig tanke att han har gjort något så glättigt som deltagit i en reklamkampanj för MQ.

Förra året hade klädkedjan Mango ett samarbete med Paulo Coelho, där de tryckte citat av honom på t-shirts. Det tycker jag var ett sämre slags samarbete, mest för att jag inte är speciellt förtjust i Coelho. Men även för att jag tycker att kombinationen författare + klädreklam är så rolig – jag hade mycket hellre sett Paulo Coelho göra reklam för Mangos kläder, iklädd just dessa (men de har nog inte ens herrkläder, inser jag nu, så det hade varit en lustig syn).

Vilka författare vore bäst i klädreklam tycker ni? Jag tänker genast på den väldigt stilige Paul Auster. Och kanske Alexandra Ahndoril, hon är så himla tjusig.

Ari Behn – snygg.