Valet är över och jag gäspar inte längre. Jag är förfärad. Den kalla vinden från Europa har blåst hit. Detta mångkulturella Europa med olika traditioner, olika livsstilar och språk, där folkvandringar (invandring och utvandring) pågått sedan urminnes tider, borde ha alla förutsättningar för att möta de förändring som präglar vår tid. Men har man lärt sig? Icke!
  Men som någon politiker sa: 95 % av riksdagens ledamöter borde kunna hålla stånd mot 5 %. 19 av 20 svenskar är inte rasister. Därför: förhandla! Ta ansvar!
  Nu börjar snart bokmässan i Göteborg. Som motvikt till det som hände i valet kan man se mässans tema: Afrika. Bokläsare är inte fördomsfulla. Jag har aldrig stött på någon som sagt att han/hon inte läser en en viss författare på grund av etnisk eller kulturell bakgrund. Man vill läsa allt som är bra.
  Jag ska delta i två seminarier och flera bokprat från mässgolvet. Det gäller att tagga upp sig och få igång tugget. Vid montrarna pratar man ibland till sorlande människor som promenerar, ibland konkurrerar man med en kollega som står några meter bort. Jobbigt men kul.
  Återkommer efter mässtormen.