Har just kommit hem från Bokens dag i Skillinge på Österlen. Det var jordbruksmark, himmel och hav. Det var lätt att andas. Redan vi Brösarps backar ville jag vara ko.
  Vi var fyra författare, Anne Swärd, Bengt Olssom, Susanna Alakoski och jag. Vi berättade om våra böcker, käftade om hur det är att vara författare, grubblade över litteraturens roll och signerade böcker. Två eftermiddagar i rad uppträdde vi, inför 200×2 människor= 400 pers. Någon i publiken frågade om vad vi trodde om bokens framtid. Bra, svarade vi. Vad kunde vi svara inför denna publik?
  På kvällen, innan jag somnade, funderade jag över hur mitt liv skulle ha sett ut utan bokläsande. Det gick nästan inte att föreställa sig. Jag ville inte vara ko längre. Hellre skriftlärd i en cell. 
  På hemvägen störtregnade det. Vid Brösarps backar sneglade jag på en dränkt men levande ko. Lite av kosuget kom tillbaka.