Så går en bokmässa från våra liv och kommer aldrig åter – nu börjar jag äntligen återhämta mig från de extremt intensiva dagarna i Göteborg. Jag har stått på mässgolvet hela dagarna och delat ut tidskrifter, deltagit i några arrangemang (läskigast var att bli intervjuad på scen inför publik och filmkameror av Expressens kulturchef Karin Olsson) men framför allt träffat en massa människor och druckit rätt många glas vin. Och så har jag fått signera några böcker! Så himla roligt att träffa läsare som gillat min bok.

Jag lyssnade på ett roligt seminarium där Gunnar Harding, Lars Gustafsson och Fredrik Lindström diskuterade poesi – eller diskuterade och diskuterade: Lars Gustafsson höll låda och bredde ut sig i fantastiska liknelser och anekdoter. Jag blev intervjuad av så fina tjejer från dagensbok.se, jag fick hälsa på självaste Lars Lönnroth som uttryckte sin uppskattning över en artikel jag skrivit.

Jag må låta oseriös nu, men allra roligast med bokmässan är festerna. Att alla är där: hela kultursverige förflyttade till samma kvadratemeter fullpackat bargolv. Bonniers fina mingel med svindlande utsikt, alla mindre – men roliga och hjärtliga – mingel på mässgolvet på torsdagseftermiddagen, middagar med mina fantastiska kolleger och med förläggare från Europas alla hörn, fest i en svit på hotell Park Avenue, som i Aftonbladet i söndags beskrevs som en ytterst dekadent tillställning. Jag läste och fnissade och tänkte “Jag var där!”. Jag tycker att det är så roligt att få vara där.