Tack för kommentarerna kring mina tankar om godhet och ondska. Det är svårt att tänka nytt kring ämnen som redan stenåldersfolket grubblade över – ända måste man försöka reflektera kring dem som om om man är den förste att göra det. Någon annan kan ju inte leva ens liv…
  I morgon beger jag mig till Skillinge på bokens dag. Jag åker bil med min förläggare Svante Weyler och ser fram emot att få tokstirra på det svenska höstlandskapet. När jag reser genom Sverige blir jag lika förvånad varje gång jag passerar ett samhälle eller en gård att det bor folk också där! Trots att vårt land är så homogent kan man bo på de mest märkliga platser, i en brant sluttning ner till en sjö, i ett höghus i en förort, i ett slott, precis intill motorvägen. I timmar kan jag sitta och fundera på hur de har det hemma. Vad pågår egentligen mellan kaffet, smutstvätten, TV:n och gräsklipparen?
  På bokens dag ska jag förstås prata om min nyutkomna roman Mannen på ön.  Den handlar om en man som hamnar på en ö i en jättelik fors i Kongofloden och inte kan ta sig därifrån. En händelse som sätter igång ett socialt och politiskt drama som förändrar mångas liv. Hur det går? Tag och läs!