i Stockholm. Det är så varmt och kvavt. Redan i Nynäshamn fick jag tag på en Metro där det stod att var tionde ung vuxen röstar på SD. Kan inte vara möjligt. Sjönk ner i depression. Tyckte plötsligt samtliga stockholmare såg tatuerade och farliga ut. Har blivit så lantlolligt mjuk i huvudet. Vill inte stan! I Morgon ska jag vara med i Tankarnas trädgård med bland andra Lars Kepler och Carl Johan De Geer. Vet inte vad jag ska säga. Får gå upp tidigt i morgon bitti och tänka till. Värma upp Bottarve-pratet och spara det som är bäst.
Läste nästan klart Lolita på båten hem. En så bra roman. Den och Sara Stridsberg ska vi prata om i min bokcirkel på onsdag. Den har ett språk som bara bubblar fram, lekfullt, elakt, flödande. Och en historia som utan pekpinnar blir den mest på djupet upprörande man kan tänka sig. Genom Humbert ser man Lolita, inte alls som han beskriver henne, jo man ser henne sån också, men man ser också en annan person mellan raderna. Så skickligt.
Annars har resten av kvällen gått i kulturens tecken. Det regnar köttbullar på dvd. Riktigt bra.