… ska det bli i morgon då min yngste son fyller elva. Och jag har gjort cupcakes med choklad och jordnötter och vi måste upp hur tidigt som helst och sjunga och ha oss för elva går båten tillbaka till Gotland och bröllop. Min systerdotter Jenny ska gifta sig i Lau kyrka.
Jag ska börja läsa om Marilyn Frenchs Kvinnorummet till en annan bokcirkel som jag nyligen gått med i. Den bokcirkeln är mer en sorts Kerstin Thorvall Fan Club där man läser olika besläktade böcker. Ser fram emot Kvinnorummet. Minns att jag tyckte den var lite trist förr, lite grå. Mina vänner säger att den inte håller. Men jag är intresserad hur man beskrev kvinnlig vantrivsel då. Men åh vad jag går omkring med en sorts igångsättningsvånda. Och så den svåra frågan – hur mycket annat sorts arbete ska man ta på sig. Vill ju helst bara sitta på kammaren och vara kuf och gå helt in i min romanvärld.