… och under den diskuterade vi vad som skulle hända om man faktiskt gav upp alla försök whatsoever att försöka hänga med. Tänkte på när jag var sisådär 25 år gammal och Jag och Malou von Sivers arbetade på Elle. Hur jag kom hem efter arbetet och sov en stund och kanske läste något och pratade lite i telefon och möjligen bestämde vad jag skulle göra under kvällen eller så såg jag vad det gick på någon av de få kanalerna på teve. Hur vilsamt jag tänker nu att det var med så mycket färre förströelseelement. Inget nät, inga högar med dvd eller boxar med teveserier. Jag kan längta tilbaka til det där. Känner mig så stressad så ofta. Som att jag hela tiden missar saker. Missar totalt allt twittrande, missar totalt att uppdaterna mig eller kolla Facebook, missar massor på teve, missar filmer på bio, försummar vänner, har högar av böcker och dvd-boxar på mitt nattduksbord. Missar hela politiska diskussionen nu inför valet, missar en massa intressanta artiklar överhuvudtaget och städningen och ordningen med mitt hem lämnar en del att önska.
Hade jag verkligen då, 25 år gammal, lika mycket känsla av att missa så förtvivlat mycket hela tiden?
Bokcirkeln ikväll var lika underbart ljuvligt härlig och intressant som alltid. Nästa bok vi ska läsa är norrmannen med Min kamp.