Det ligger tät dimma över trädgården. Dagen har varit varm här på Gotland, men nu blir det kylig augustinatt med tilltagande dimma över kyrtornet intill vårt hus. Ludde, hundvalpen, har sprungit sig trött över den nyklippta gräsmattan och är nu grönfärgad i den vita pälsen. Känner mig sorgsen efter Bottarveföreläsningen, pratade om jobbiga saker där, min tystnad och blyghet när jag var yngre, och det väcker jobbiga känslor. Märkliga yrke, där man ständigt rotar i sitt innersta. Och Annika K, det är jobbigare på sätt och vis att hålla föreläsning själv, då är man ju lokomotivet. Men å andra sidan har man kontrollen då.Så egentligen vet jag inte.
Läser vidare i min Lolita. Vilken mästerlig roman det är. Rolig, hemsk och så vidrig mellan raderna. Syster Tove och systerdotter Jenny med blivande make Stefan på middag. Nu ska jag lägga mig raklång i soffan och läsa en stund igen.