Igår skrev jag så här på “Författaren har ordet”:

Idag kom den, den första kommentaren om min nya bok “Svedd”. Eller nej, inte den första kommentaren, utan den första undrande kommentaren.

“Vad får hon allt ifrån?”

Frågan ställdes till min man, som också haft en rynka mellan ögonen men inte sagt något. Jag kan inte svara på det, jag hänvisar till “A clockwork orange” – kunde det tryckas som bok och dessutom visas på bioduken kan min bok läsas utan att jag ska behöva förklara mig.
Det. Är. Bara. En. Bok.

Jag har sovit på saken och kommit fram till följande alternativ:
a) Jag ska inte bry mig.
b) Jag ska bry mig men inte låtsas om det.
c) Jag ska förklara tills öronen blöder på folk.
d) Jag ska förklara att jag inte kan förklara.
e) Jag ska hänvisa till Stephen King, John Ajvide Lindqvist och Anthony Burgess och be folk att fråga vart dom får allt ifrån.