Den där boken jag presenterar på Youtube är redan gone and goodbye. Igår lades sista handen vid baksidestexten, på fredag går den till trycket. När den kommer ut är jag förhoppningsvis redan på väg in i en annan berättelse.
  Men den resan kommer att få avbrytas gång på gång. Det ingår i jobbet. Det förväntas att jag gör om den redan gjorda färden ett antal gånger. Nya lockande resmålet får vänta. Ty läsarna har ju aldrig sett Hjärtblad förut, än mindre varit i dessa främmande landskap. Jag som redan har besökt denna trakt ska givetvis försöka sammanfatta mina intryck, göra folk intresserade samt ärligen redogöra för eventuella strapatser.
  Under tiden längtar jag, alltmer, efter att få resa vidare till nya, okända länder. Hur ser det ut där? Vad ska jag få vara med om? När kommer det moment när jag har tänkt och reserchat i så pass hög grad att jag kan ge mig hän i löpande text?
  Jag är en sorts reseledare, och jag kommer aldrig fram.