Yes, nu är jag här! Vid en bokombudsutbildning på Runö folkhögskola stiftade jag bekantskap med Nina Frid som är redaktör för www.bokcirklar.se. Hon hade sedan vänligheten att be mig vara gästbloggare under juni månad. Så idag har ni mina vanliga bloggläsare sällskap av ett större gäng, allesammans bokälskare.
Säkert tror Nina, och alla dessa bokälskare, att jag ska komma med en massa bra boktips. Jag som är författare läser säkert väldigt mycket. Jo pytt. Jag hinner knappt läsa vad jag själv skriver, det är så bedrövligt att jag nästan har glömt hur man gör, hur det känns. Den där härliga förväntan när man åter sitter i soffhörnet med en splitter ny roman i knäet. Numera dreglar jag över förlagens kataloger. Sedan är det marsch tillbaka till min egen text. Eller vad jag nu håller på med, besiktigar bilen, kånkar på vinterdäck, besvarar mail, odlar minnen om hur jag som ung slukade böcker, ibland en om dagen, hur hann jag med?
Ett boktips kan jag i alla fall leverera, nämligen min nya roman, min tjugonde, som kommer ut den 2 augusti. Gå in på Youtube och skriv Trosell i rutan så får ni se hur jag ser ut samtidigt som ni får en presentation av den nya romanen Hjärtblad. Såvida ni inte får se ett inslag från Västerås stadsbibliotek där min romanhjältinna Siv Dahlin framträder i egen hög person.
Såg ni förresten Elsie Johansson i Fråga doktorn igår? Vem kan tro att hon ska fylla 80 nästa gång? Litteratur ger chans till kärlek. Och motverkar rynkor och demens. Väl mött kära bokcirkeldeltagare och alla ni andra!