Det finns förfärligt många dåliga deckare. Ibland häpnar jag över att en bok sålt i 50 000 ex när den rent ut sagt är kass. 
En bok som inte är en deckare men i samma genre som Lapidus Snabba Cash, är Jag är wanted av pseudonymen David Larsson. Den bygger på författarens liv som kriminell. David Larsson kommer nu i slutet av maj att avslöja vem han är. Du som bor i Stockholm kan se och höra honom framträda.

Min bästa deckare är Giles Blunts Fruset offer. Det är många år sedan jag läste och recenserade den i Gomorron Sverige, men som den första förälskelsen satte den sig i hjärtat. Vi kan strunta i själva mordhistorien men bilden, porträttet av huvudpersonens psykiskt sjuka fru är så bra och inkännande att jag aldrig tror att jag läst något så starkt. Inte i en deckare. 
Kolla in Blunts böcker. Det är han värd. Perfekt sommarläsning. När regnet öser ner…för det kommer det att göra. Känner det på mig.