Igår besökte jag en bokcirkel! Det var superkul av många anledningar. Dels var det lite av en ego-kick att se så många hålla i min bok samtidigt. Och så var det intressant att få så många personers infallsvinklar samtidigt, särskilt när de själva inte höll med varandra.
Själv har jag bara varit med i en bokcirkel förut. Den handlade cyborgfeminism, en feministisk inriktning som handlar om att människa och maskin håller på att flyta samman och att den nya robotmänniskan skapar nya möjligheter till jämställdhet.
Flummigt tycker kanske ni? Och det var det också!
Jag tror att det är bra att ha läsecirklar i ämnen som är så pass öppna att läsarna kan ha olika åsikter, för det är nog bra att man kan diskutera med varandra istället för att alla tycker likadant.
Nyligen läste jag Mannen utan öde, en bok som handlar om hur det var att hamna i ett nazistiskt koncentrationsläger. Jag önskar att jag hade läst den i en läsecirkel för den väckte frågor om huruvida ödet existerar och vilken makt man egentligen har att forma sitt liv. Kan man ångra något som hänt och kan en möjlighet vara bättre än en annan möjlighet som inte blev av, och som därmed inte ens existerat?
Vad tror ni?

En av er har frågat vad jag gör på UR.
Jag har jobbat med ett program till tv om heter Ramp som går i höst. Ramp är till för ungdomar och handlar mycket om frågor som kärlek och sex… men jag vill inte avslöja för mycket! Ni får se själva i höst. Det kommer att vara en del humor inblandat!
Fortsätt skriva svar till min blogg så blir jag glad! :)