Nu har ni bestämt och jag kommer att fortsätta skriva om läsning.
Jag har varit ute och ränt i riket och hållit föreläsningar för kommunfolk och i skolor. Skönt att sitta på café i Stockholm, även om det känns stressigt att ha maraton i möten, urk!

Jag har läst boken (O)planerat bröllop av Bali Rai. Den handlar om en kille som ska bli bortgift. Ofta i medieberättelser om personer som blir bortgifta så är det synd om flickorna, men samtidigt utmålas det som att killarna alltid är med om det, att de blivande makarna är förövare. Man missar perspektivet att för en kille som är uppväxt med västeuropeiska idéer kan det vara hemskt att bli bortgift.
Jag har en kompis var föräldrar skulle vilja gifta bort honom. Jag ska nog låna ut den här boken till honom, för den är riktigt bra! Man sympatiserar starkt med huvudpersonen och får ibland lite magknip av oro för hur det hela ska sluta.