Jag tror att jag har 500 kokböcker hemma. Det känns iallafall så. Och det kommer hela tiden fler. Det svämmar över. Tar det aldrig slut?
Tom Sjöstedt har skrivit Toms tips. 77 recept på 7 veckor. ” Stjärnkocken förenklar ditt liv”. Tack för det.
Idag blir det gnocchi med chorizo och blåmusslor i tomatsås. Plus ett gott vin och en bit vitt surdegsbröd.
Har ni någon favoritkokbok? Skulle gärna vilja veta det. Jag hittar tre fyra bra recept i en bok men skulle vilja hitta minst tjugo.
Den jag mest använder är Soppor, bröd och röror av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman. Men även den gamla godingen Annas mat.
Jag måste erkänna att jag är svag för Leila Lindholm. Hon älskar sina feta smarriga bakverk. Härligt att någon vågar njuta! Jag kan rekommendera hennes bok Leilas middagstips på Natur och Kultur. Vad sägs om chiligrillad lax med mangosallad? Utsökt. Jag har gjort den flera gången. Boken brukar finnas på rean.
Nu ut i solen. Kan inte sitta vid datorn hela dagen.