Åkte in till Centralen igår och såg att Piratförlaget gjorde reklam för Jo Nesbös nya deckare. “Hyllad av kritikerna” stod det. Jaså. Såvitt jag läst mig till har han fått mycket blandade recensioner. Hans förra bok, Snömannen, recenserade jag i Gomorron Sverige och den höll inte alls måttet. Så det är lite lurigt med “hyllad av kritkerna”. Värst är det med uttrycket: ” Hyllad av en ENIG kritikerkår “. Vem blev det senast? Kanske Tranströmer men annars?

 

Ibland blir det till och med så att det anses dåligt att få sin bok hyllad, det måste vara något fel om alla tycker om den. En av Sveriges mest kända författare 
sa till mig att en bra bok berör och då berör den olika, recensonerna SKALL vara blandade. Det satte en kvalitetsstämpel på boken.

Sugen på fotboll och ledarskap? Läs Pia Sundhages Spela på bästa fot, W&W. Så inspirerande! Men inte för snacket om fotboll utan för resonemangen om hennes syn på ledarskap. Pias filosofi kan man använda i bowlingklubben eller i läscirkeln.