Bok- och biblioteksmässans katalog har landat! Och jag är väldigt glad över att hitta en bild på mig själv på sidan 17! Jag kommer att vara med i ett panelsamtal om hur man arbetar med killar, sexualitet och genus i skolan. Programpunkten arrangeras av RFSU och är på torsdagen, kom om du kan!

Jag minns 2008 när jag var på Bok och biblioteksmässan i Göteborg för första gången. Har ni varit där? Mässan är så otroligt stor, går inte att överblicka! Det är hur mycket folk som helst som trängs där, och oändligt många montrar. (Samt böcker till bra pris. Jag gjorde av med en hel del pengar…)

Den gången var jag där för att lansera min bok Pittstim som handlar om mansrollen. Det var pirrigt och läskigt. Hur sjutton skulle det gå att nå igenom i en mässa som var så enormt stor? Lyckligtvis fick jag ett helt uppslag i Expressen precis i början av bokmässan, vilket gjorde att Pittstim lyftes fram och jag hade enklare att nå ut med min bok. (Knäppast av allt var att jag kändes igen av norska journalister och lyckades landa två stycken intervjuer i norsk press, vilket något senare ledde till en resa till Oslo för att vara med i ett kvällsprogram på tv…)

Trots att det gick bra, kändes det ändå konstigt att åka hiss med Mia Törnblom, att Leif Pagrotsky trängde sig förbi mig när jag skulle ta ett vinglas och att få mitt sällskap på ett mingel (Maria Sveland) snott av Tomas Bodström. Bokmässan är ett universum för sig och som liten författare måste man försöka spränga sig in bland giganterna.

I år har jag turen att kunna åka till mässan med ett kvitto i handen. Respekt – en sexbok för killar har ju sålt slut sin första upplaga och översatts till danska. Till skillnad från förra gången har det alltså redan gått bra, boken har redan fått genomslag och jag behöver inte arbeta med pr gentemot journalister. Istället vill jag försöka nå ut till läsarna. Förutom RFSU kommer jag också att synas hos tidningen ETC och hos mitt förlag Alfabeta. Har du några tips på hur jag ska göra för att nå ut på bokmässan eller om du är involverad i en organisation som ska ha en monter på bokmässan så hör gärna av dig! I årets bokmässa ska jag visa att jag minsann har fått skinn på näsan!