Måndag, och idag har jag bestämt mig för att vara seriös. Går upp på morgonen och gör seriös frukost till mig själv, mackor med ost och salami, innan jag går till Bakverket och arbetar med allvarliga litterära angelägenheter i några timmar innan jag äter lunch och pratar allvar med Sebastian om royaltysatser. En stund senare finns jag på kaffebaren, där Karin och jag dricker läsk och har ett seriöst samtal om våra brister som människor och kanske eventuellt några andra människors brister; efter det hyr jag två filmer (Shortcuts och Aguirre) värdiga min seriösa dag och kommer hem för att blogga. Till middag äter jag gnocchi och en extremt seriös kaprissås. Vuxet på gränsen till småborgerligt. 

 Del 2

Det enda jag inte gjort är förstås att titta på den där tentan de vill ha mig att skriva. Någon måtta får det väl vara – de kan väl inte vänta sig att jag ska göra kaprissås och skriva tenta på en och samma dag?