TORSDAG

22:07

Hilma sitter i en kontorsstol och lagar mat, vi är i ett kök på Upplandsgatan och spelar Young Americans. Fatima går fram och tillbaka över golvet, får för mig att det beror på att det blir så kallt här när fönstret står öppet; John var här nyss, men var tvungen att springa till en tv för att se Pluras och Mauros matlagningsprogram på åttan.         

22:10

Det är farligt det här med att blogga. Kom till det här köket efter att ha varit på Indigo, och någonstans mellan salamin och osten loggade jag in på facebook för att se detta “Alice:  får numera reda på vad Måns Wadensjö gör genom att gå in på bokcirklar.se. Jag trodde vi var vänner etc!!!”. Farligt, farligt

22:12

Nej, idag blir det inget bloggande gjort. Måste se Mauro laga mat. I stället bjuder jag på en gammal highlight från skunkdagboken, från i höstas när jag gjorde ett återbesök på Förlossningen tillsammans med ett TV-team:

[2009-10-25 17:20]

17:27

Gjorde några upptäckter under återbesöket på Förlossningen i fredags:

Den överblivna toaletten på plan 4 är inte längre kvar. Där dörren fanns är väggen helt slät, men man kan se på skarven nere vid golvet – och på att korridoren är en hel meter smalare – att väggen är nybyggd. Jag har ingen aning om vad som finns där bakom nu.

17:31

Om man fortsätter förbi hissen till patienthotellet in i den mörka, hangarliknande korridoren och tar till höger kommer man till sjukhusets obduktionsavdelning; vid den hissen går sjukhusets nyfödda och de nydöda åt olika håll.

17:32

På insidan av dörren till besökstoaletten har någon klistrat upp en inplastad kopia från Instruktionsboken för barnmorskor; sidan beskriver åtgärder vid utebliven skulderrotation, och är väl uppsatt för att gästerna ska ha något att läsa medan de går på toa.

17:36

Annars verkar allt vara som det ska.