Igår var det fest, och det började med att Nathan, John och Ida kom hem till mig och fick crepes. Fatima, Sigge och Axel anslöt, vi promenerade till Mariatorget – och plockade upp Karin på vägen -, var kvar till stängning och tog en taxi hem.

Idag vaknade jag av att Gilda, som sköter PR på Modernista, ringde och sa att det var så dags att vakna; hon var lite besviken på att jag sov så länge på morgonen, men varnade mig i alla fall för att en göteborgstidning skulle ringa för en intervju snart. En stund senare ringde mamma, hon bjöd på fläsknoisette med bearnaisesås på Vendetta. Naturligtvis var jag tvungen att ljuga, påstå att det här inte alls var min frukost. Nu vet du det, förlåt mamma!

Låg i sängen och läste Montaigne, diskade upp efter igår medan Fatima skrev ett brev på tyska på datorn och lät en tomatsås stå och koka i tre timmar. Fatima gick, men Tom kom och hade med sig en flaska vin; vi åt tomatsåsen, lyssnade på punk och pratade om Thorsten Flinck. Tom hade varit på Gotland, bott på ett nedlagt sanatorium över helgen och tatuerat en revolver på handleden. När vi var inne på vindruvorna dök Nathan, John och Ida upp igen med en flaska cola, vi satt och såg på Aguirre men efter halva filmen fick Ida ont i ryggen och var tvungen att gå hem.

This is the stream of unconsciousness.

Ännu inte börjat på tentan. Men tomatsåsen var god.