Skrev ett långt blogginlägg om gårdagkvällen och idag, men eftersom jag “lånar” trådlöst nätverk av grannarna försvann det ut i cyberrymden någonstans. I stället stolpar jag upp det så här:

Igår var det fest. Nathan, John och Ida åt middag, sen kom Fatima, Axel och Sigge innan vi gick ut och träffade Karin och Hilma. Samtidigt åkte Alice taxi fram och tillbaka över stan med en popnestor och hans praktikant, men kom hem i lagom tid till sin hund. Frågade Daniel om fest, han sa: ”Du vet. Jag är snart hundra och måste ta hand om min lilla kropp. För trött…. för ful och för fattig.”

Smacky fick jag inte ens tag på.

Idag vaknade jag av att Gilda, som sköter PR på förlaget, ringde och var sur för att jag sov så länge på morgnarna. Det skulle ringa någon från Göteborgs fria tidning och ställa svåra frågor sa hon. Sen ringde mamma och bjöd på fläsknoisette med bearnaisesås på Vendetta, förklarade hur hygiennivån i förlagsbranschen ser ut och vilka filmer jag borde se. Var naturligtvis tvungen att ljuga och säga att fläsknoisetten inte var min frukost. Det var den, nu vet du det. Förlåt mamma.

Diskade upp efter middagen igår medan Fatima satt och skrev ett brev på tyska på datorn (“Sehr geehrter” osv…), läste tio sidor i Montaigne och pratade om att “eta nesan”.

På kvällen kom Tom förbi med en flaska vin, vi åt en tomatsås som fått puttra i tre och en halv timme och pratade om Thorsten Flinck. När vi var inne på vindruvorna plingade det på dörren, och Nathan, John och Ida tittade in med en flaska läsk; vi såg på Aguirre men efter halva filmen fick Ida ont i ryggen och var tvungen att gå hem.

Ännu inte helt säker på vad något av det här – framförallt inte “eta nesan” – betyder, men vafandådå, som Jakob Eklund skulle ha sagt.

Fortfarande inte börjat på tentan, men tomatsåsen blev å andra sidan jävligt lyckad.