Sista inlägget på debutantbloggen för min del.
Det har varit roligt att blogga här på bokcirklar, kanske roligare än jag trodde, känner att det här bloggandet är högst beroendeframkallande skulle bara behöva lite mera tid, men jag kommer att fortsätta skriva i läsdagboken.
Annars har jag ett par veckor framöver när jag ska försöka skriva så mycket skönlitterärt som möjligt. Jag har lite extra tid till det och jag känner mig inspirerad och när jag inte är inspirerad tänker jag skriva ändå, försöka sitta många timmar framför datorn, kanske varva med promenader i skogen, som för mig är det bästa sättet att tänka.
Måste tipsa om P1:s program Biblioteket och programmet för några veckor sedan som handlade om litterära agenter och som fortfarande går att ladda ner. Marie Lundström hade träffat Nicole Aragi i New York, en agent som har Jonathan Safran Foer, Junot Diaz, Alexander Hemon m fl i sitt stall.
Träffade nyligen Marie Lundström som bekräftade min känsla av att en sådan agent/förläggare/mentor som Nicole Aragi skulle man ha. I över elva år hade hon jobbat med Diaz, och tydligen varit ett enormt stöd för honom och hjälpt honom att lyckas (han sållar tydligen stenhårt, kanske för hårt). Diaz som har skrivit “Oscar Waos korta förunderliga liv” (inte läst än).

Just nu jobbade Aragi och Diaz för att skapa skrivrutiner för Diaz. Han hade så svårt för att få in det där i sitt liv och det tyckte jag kändes tröstande att även en författare av en pulitzerprisvinnande roman kan ha svårt för sånt …

Magont och en fyraåring som säger att jag bara “måste” komma och titta på hennes nybäddade säng. Ingen bra kombination när man ska skriva blogginlägg. Så det här blir kort, men kommer snart igen.
Läser Nicole Krauss “Man walks into a room”. Den är mycket lovande so far.
Bara ett tips.
kram