Så blev det inget debutantpris i alla fall. Litet hopp fanns det ju sen Borås tidning skrev “Sensationellt bra debut” i en recension. Fast det var då det. Och dom menade nog inte vad dom skrev, after all. Eller så är det Marie Lundström och juryn som inte tycker att jag platsar, vad vet jag.

Nu blir det i stället Susanne, Johan, Viktoria, Caroline och Henrik som får slåss om centomila. Inte för att jag hade behövt dem. Jag har så mycket pengar ändå. Sitter här med fötterna nerborrade i sedlar som prasslar när man rör på tårna och virvlar upp i draget från varmluftsfläkten.

Undra om jag ska ta och köpa dom där nominerade debutanternas böcker, sätta mig och läsa, och sen skriva en hybrid, så får jag kanske pris nästa år. Fast då är jag inte debutant förstås, så då får det bli nåt annat.

/K

Lucky u
.