I lucka nummer 20 finner du en bädd av blommande vitsippor. Idag har jag tagit det lugnt, julpyntat lite lagom och ägnat en hel del tid åt Lotta Thorséns bok: ”Aldrig som hon”.

Den berör och plötsligt måste jag ut på en långpromenad med Sally i det vackra vintervädret för att bearbeta min läsupplevelse. Mitt inne i skogen släpper jag hunden fri och önskar att hon skulle ge sig iväg på ett litet äventyr, men hon trippar troget efter mig, känner väl min energi. Förbannad traskar jag framåt och först efter en halv mil, börjar jag lugna ner mig lite. Så växer det fram en dikt i mina tankar, en dikt som lugnar och smeker. Över en timmes promenad blir det i skogarna och vi möter inte en själ.
Väl hemma blir det varm glögg och några pepparkakor. Ett rökt grisöra åt Sally.
Så startar jag upp datorn och skriver ner min dikt som tillägnas lilla Ester i boken ”Aldrig som hon”.


Vita är barnets tankar och rena,
lägg henne på bäddar av blommande vitsippor och
låt vårvinden vagga henne till sömns,
för så länge hon sover har inga grova händer
smutsat ner henne. 
                                2009-12-20 Raili Syvänen