Profilbild
2009-12-22

Sista dan på förlaget. Ett möte om en höstbok. Julmejl till författare, översättare formgivare och andra som är med på detta förlags första resor. Julmarknad med Stina Ekblad, vi ska kränga diktboxar. Sen kommer barnen hem, då blir det andra bullar.
   Weyler förlag tackar för oss, vi hoppas ni fått några små inblickar i vad vi har för oss. Det är inte mer, men inte heller mindre rafflande att jaga böcker och sen jaga läsare. Det är roligt och det är svårt. Är det svårare nu än förr? Det vill alla tro, det vore liksom en tröst. Nej, jag tror egentligen att det alltid varit lika svårt att vinna läsare för de märkvärdiga böckerna. Det är svårt också när det ser lätt ut, för när läsarna får syn på böckerna har de varit i mörka rum väldigt länge.
   Att vara förläggare är att våga bestämma sig för vad som är bra långt innan man kan få några som helst bevis på det. Det är just det som får en halsstarrig medelåldes man som mig att fortsätta.
   En God Jul tillönskas er alla!
Svante W