Profilbild
2009-12-18

När jag bläddrar i Svensk Bokhandels vårkatalog slås jag av att trenden med långa titlar verkar hålla i sig. Vad sägs om: ”Du är rötterna som sover vid mina fötter och håller jorden på plats”, och ”Jag ska räkna till hundra och aldrig sluta leta”, eller ”Det är vatten så långt jag kan se och längre” eller ”Hur ser ett liv ut om man inte har tillräckligt med kärlek”?
Ibland tycker jag att det är befogat med en riktigt lång titel. Om den är rolig, eller vacker, eller säger något viktigt om boken. Men ibland känns det som om de långa titlarna bara är ett knep för att locka till sig uppmärksamhet. Hur som helst verkar det i alla fall fungera.
En lång favorittitel är: ”Ett hjärtslitande verk av förbluffande genialitet”. (Dave Eggers debutroman). Rolig, kaxig och definitivt en titel man lägger på minnet.

/Anna