Profilbild
2009-12-17

Jag ska vara riktigt långledig i jul och ser verkligen fram emot lata, lediga dagar. MEN, till skillnad från många av er andra bokälskare är det inte självklart att jag på stubben kommer att bädda ner mig i soffan med glögg, julpraliner och en god bok. Om man som jag ägnar hela dagarna åt bokstäver och texter kan man ibland behöva lite “läs-paus”. Under mina semestrar brukar alltid de första dagarna, eller till och med de första veckorna, vara ovanligt tomma på läsning (bortsett från en och annan månadstidning). Efter ett tags lästorka brukar dock längtan efter läsningens härliga verklighetsflykt åter ta över och jag låter mig lotsas in i nya och spännande världar. Så runt nyår hoppas jag att julklappsboken inte längre ligger oöppnad bland övriga klappar!

Sitter just nu och för in korrigeringar i Jón Kalman Stefánssons andra roman på svenska – Himmel och helvete. Det är en väldigt rörande historia från förra seklets hårda fiskeliv på Island. Efter att ha läst om av hur man med alldeles för lite kläder hackar isbark från de öppna båtarna i mörker och kyla dag efter dag känns dagens vinande snöstorm inte längre så farlig! 

/Cilla