I lucka nummer 24 i mitt hjärtas adventskalender, den där luckan vars dörrar är dubbla och karmarna broderade med glittrig guldtråd, finner ni länken till en webbplats. http://bokcirklar.se.

Det är på denna webbplats som mitt hjärtas adventskalender har fått växa fram. Texterna ofta spontant skrivna direkt ur hjärtat, svammel kanske man skulle kunnat kalla det. Men det är i alla fall saker som poppat upp ur minnet eller förgyllt min vardag som jag har haft glädjen att svamla om. Bokcirklarna har tagit mig ifrån vardagen, gett den en annan dimension. Att blicka in i människors vardag, det som de väljer att visa upp.

Att få ta del av Kerstin T:s kloka resonemang och reflexioner om livet, tydliggör, stärker och helar.

Att ”andas” sådan närhet med författaren Lotta Th medan jag läste hennes starka bok är få förunnat.

Jag är så glad för att ha fått följa Pytteälgens rusande i snöoväder till stan för att kolla sina tentaresultat och delta i julbaket med småsyskonen och få ta del av skimrande vackra mäktiga tankar så som bara en liten älg kan. En hand på hennes kind ville jag lägga när hon hade det som jäktigast.

Glasöron har ju en egen blogg och där har jag mer eller mindre bott under hösten och jag blir så glad när du tittar in då och då.

Annas underbara gästblogg som jag läst troget, inlägget om barndomen var det något alldeles speciellt med.

Pippilin och andra hundvänner som får mig att bli så glad och på tal om hundar skrev ju en väninna till mig att den enda gången Cecar Millan har visat en JackRussel i sitt program, lämnade han henne i sin hundgård och bytte ut henne mot en annan och så fick man aldrig se hur det gick med den hunden. Då svarade jag att mig veterligen sitter hon nu i Cecars soffa på den bästa platsen och mumsar i sig julpraliner.

Fiskargatan 9, Bokaina, Ewaren, Hasse, Inea , listan skulle kunna bli hur lång som helst för alla ni har bidragit med glädje i decembermörkret.

Nina och Annika som är den här platsens ryggrad, som sprudlande av inspiration tar upp det ena ämnet efter det andra, trots förkylningar och influensor. För hur skulle BOKCIRKLAR vara utan er, hade det överhuvutaget funnits en pärla som denna i cyberrymden.

Ja, jag fortsätter några dagar till nu skall Adrian och jag värma bastun och kolla på grannens Tenabååååt och mormor lovar att vara Tysssst!
FRIDFULL JUL!