Godkväll!

Efter en lång dag i frilansfabriken där jag har gjort alltifrån att bearbeta min roman (det går alltför trögt är jag rädd) till att spåna tv-programidéer och kutat på möten så landade jag i soffan med en kopp te och en bok. Jag har just läst ut Anders Sundins fantastiska men fruktansvärt sorgliga bok Kärlek i cancerns tid och gråtit floder. Den handlar om hur hans livspartner och stora kärlek i livet – Karin – dog i cancer, bara 38 år gammal. Den skildrar hur de träffades, deras fantastiska kärlekshistoria, deras liv tillsammans och hur de blev med barn och när sonen Love föddes till hur slutligen hur sjukdomen inträdde i deras liv och den sista smärtsamma tiden fram till hennes död. Anders Sundins berättelse var så vacker och samtidigt hjärtskärande smärtsam att det gjorde ont att läsa.

Har i övrigt just fått hem korrektur på Katarina Wennstams nya bok Alfahannen (som utkommer i januari) som är sista delen i hennes trilogi om mäns våld mot kvinnor. Jag har gillat båda hennes tidigare romaner Smuts och Dödergök och ser fram emot denna.

Imorgon: Tillbaka till min egen roman. Måste öka tempot då min redaktör mejlade och hoppas att jag ska vara klar i slutet av nästa vecka. Jag är på sidan 70 av cirka 300 sidor…. wish me luck!