Profilbild
2009-11-15

Efter en storstilad Kvinnlighet och erotik-fest tidigt i höstas bestämde vi oss för att fira Tolv hav i något mindre stil. Det betyder så klart inte att vi inte glömmer bort hälften av allt som ska göras och med största sannolikhet kommer att stå som fån på dagen D och undra vem som hade lovat att ta med sig musiken. Eller nåt sånt.

Men Hanna håller ställningarna. Hon ringde i morse och vi försökte avgöra väsentligheter som vad en förstärkare egentligen är och hur mycket vin folk kan tänkas dricka. Och hur mycket folk som kan tänkas komma. Sånt vet man aldrig. Vi har haft fester med tvåhundra glada gäster, men också med tjugo. Det brukar bli trevligt hur som helst. Böcker och musik – vad mer kan man begära?

Att vi är förvirrade och småskaliga betyder förstås inte att det blir mindre trevligt. Anna Jörgensdotter ska komma och läsa ur boken, och nu verkar det som att Maria Margaretas J har en sladd som passar till stereon. Allt vi behöver är en spellista och lite jordnötter, och det ska väl gå att ordna … Så kom! Det blir på bokhandeln Hallongrottan, Bergsundsgatan 25 i Stockholm (för övrigt den bästa bokhandeln i stan, kanske i landet sedan Vänder sig om i Göteborg la ner), 19-23 på torsdag. Vin som sagt, och förhoppningsvis jordnötter, och världens bästa böcker till fantastiska priser.

/Moa