Profilbild
2009-11-23

Älskar älskar högläsning. Jag lyssnar på inspelningen av Anna Jörgensdotter läsning. Den blir bara bättre. Säger till så fort vi lagt upp den på hemsidan, förhoppningsvis snart …

Vi har fått ett mejl från en litteraturvetare som föreslår en för mig tidigare helt okänd bok. Den verkar extremt spännande, nu gäller det bara att få tag i den så att vi kan läsa. Kungliga biblioteket i Stockholm (där jag bor) har den (förstås, de har allt), men man får inte låna hem någonting därifrån. Och av rent tidsmässiga skäl vore det ruskigt skönt att slippa läsa hela romanen sittandes vid ett dragigt skrivbord (på något märkligt vis så lyckas skrivborden på KB alltid vara dragiga trots att luften är tung).

I kväll ska jag klistra ihop (nästan, en är inte färdig än) alla texter till antologin Är de här för att stanna nu? Hittills har de legat spridda och ensamma på datorn, nu ska det bli ett enda stort (och förhoppningsvis välordnat) dokument. Sedan ska jag läsa alltihop och hålla tummarna för att det är så bra som jag tror att det är.

/Moa