Profilbild
2009-11-09

Kan inte någon ge mig en tia för varje gång jag skriver “det bästa med att jobba med ett litet förlag” i den här bloggen? Jag lovar att vi kommer att kunna finansiera åtminstone en halv bok med de pengarna sedan.
Det bästa med att jobba med ett litet förlag är att man får ägna dagarna åt att jobba med sina vänner. En gång blev jag tillfrågad om vad jag hade för fritidsintressen, och jag kunde ärligt talat inte svara på det. Fri … tid? När jag inte jobbar (med böcker) så jobbar jag ju med Rosenlarv. Många av mina vänner är med i förlaget. De flesta andra är engagerade i det (formgivare, webredaktörer, illustratörer). Det fåtal som inte har ett dugg med förlaget att göra mer än att de alltid köper våra böcker får lyssna på evighetslånga lyriska utläggningar om hur fantastisk vår nästa bok kommer att bli. Kan man ha det bättre än att ha sitt fritidsintresse som jobb?
En mindre bra sak med att jobba med ett litet förlag är att klockan är tio över elva en söndagkväll och att jag inte är färdig med redigeringen av dagens avsnitt ur teaterantologin Är de här för att stanna nu? Jag ska gå igenom texten en sista gång och har inte tagit ställning till det där med födelseåren än (se förra inlägget). Funderar dock på att helt enkelt bolla över frågan till Åsa, som är huvudredaktör, en gång till.
Ännu en fördel med att jobba med ett litet förlag (läs: ett förlag vars kontor ligger i ens hem) är dock att man får lägga sig i sängen och göra det sista. God natt!
/Moa