Ikväll var jag på bokeventet Bookyourlife på Elverket där Carina Nunstedt intervjuade debutanterna Gabriella Ahlström (journalist och syrra till Kattis) som debuterat med kritikerrosade De oförglömliga samt Michael Nyqvist som nyss utkommit med självbiografiska romanen När barnet lagt sig om sin uppväxt som adoptivbarn. Jag har tyvärr inte läst någon av böckerna men det var ändå intressant att höra om deras skrivresa, vad dom velat berätta och hur processen har sett ut. Bland annat så berättade Michael Nyqvist att hans bok i första vändan var en tegelsten på 500 sidor men när han strukit ner den till vad som kändes bra och som han ville behålla så var den bara ett litet häfte. Känns lite som där jag är nu med min bok. Stryka, stryka, stryka. Undrar om det ens kommer att finnas ett litet häfte kvar när jag är klar med yxan? Också så svårt att veta om jag stryker rätt partier när jag ena dagen tycker att dom är dåliga och nästa dag bra. Återigen får jag lita till min förläggare och redaktör.

Förresten är det viktigt med musik när jag skriver! Till min förra bok skrev jag mig igenom en osalig blandning av alltifrån Hits for kidz till Håkan Hellström och Magic Numbers men den här boken har krävt mer tystnad. Men just idag har jag skrivit till den här vackra låten.