Profilfoto
2009-11-04

Grått, grått, grått utanför fönstret och jag försöker uppbåda ork till att jobba med det jag egentligen borde så här dags: det vill säga inte Rosenlarv. I stället tänker jag på böcker som jag vill ge ut. Jag satt hängde med en av våra formgivare, Anna Davison, härom dagen. Vi satt framför varsin dator och jag jobbade och hon lekte. Hon sa: Säg en författare. Jag sa en författare. Säg en titel. Jag sa en titel av samma författare. Säg en titel till. Jag sa två. Det dröjde väl en halvtimme och sen vände hon skärmen mot mig och hade gjort tre extremt snygga omslagsskisser till mina favoritböcker. Så nu vill jag ge ut dem. NU. Måste bara övertyga resten av förlaget om att tre böcker av samma författare är precis vad vi vill göra. Och sen hitta nåt sätt att finansiera alltihop … (Jag misstänker att det senare blir svårare än det första.)

I kväll blir det boktips på Hallongrottan i Stockholm. Det började som ett svar på de eviga frågor vi får: Vad är ni för förlag? Vi är ett feministiskt förlag. Vad menar ni med det?
För att svara på det (och för att det är så trevligt) startade vi Rosenlarvs boktips. En gång i månaden (_egentligen_ är det första tisdagen i varje månad, men just den här månaden var vi tvungna att flytta på oss till förmån för en aktivistgrupp från Ukraina, som bara var i Sverige över en dag) tipsar vi om en bok som vi anser är en feministisk klassiker. Det har hittills varit en brokig skara av känt, okänt, gammalt och nytt (senast kom tidskriften Läcker och läste nyskrivna opublicerade texter). I kväll tipsar Hanna om Cora Sandels Alberte-trilogi. 19.00 på bokhandeln Hallongrottan i Stockholm, Bergsundsgatan 25. Det blir högläsning, en kort introduktion om författaren, och fika för den som vill. Om jag får säga det själv så är det en perfekt avslutning på en grå novemberdag.
/Moa