Har haft ett galet högt tempo de senaste dagarna, känns stundvis som det brinner i huvudet när jag försöker hinna med mitt ”vanliga jobb” och samtidigt arbeta med boken. Kanske tur ändå att jag har mina frilansuppdrag till höger och vänster eftersom skrivandet och bearbetningen/redigeringen känns så dränerande just nu. Träffade fantastiska deckarförfattaren Anna Jansson igår och det var skönt att höra att det inte bara är jag som tycker att det är tungt att skriva ibland. Jag märker hur jag tycker det är svårt med långa pass och avbryter för att gå ut på facebook, diska eller gå ner i tvättstugan. Annas analys av detta var att det kräver så pass mycket att gå in i en scen och sina karaktärer att man behöver ladda om på olika sätt för att orka och att det pågår en skrivprocess i ens huvud även om man göra andra saker än att skriva.

 

På förmiddagen idag så laddade jag med ett långt och tufft träningspass fast jag egentligen borde ha varit hemma och jobbat med boken. Får ta igen det ikväll. Tror samtidigt att det var välbehövligt att rensa skallen från mina karaktärer ett tag.

Här ser ni  mig i full träningsfart, situps efter en del övningar i skogen.

 

Skrivhandikapp just nu: På vintern när det blir kallt ute och luften torr så får jag vintersprickor i händerna. Just nu några riktigt otäcka som gör att det gör grymt ont varje gång jag slår ner fingrarna i tangentbordet. AJ!!!

 

I övrigt: Så längtar jag att läsa en riktig bladvändare just nu. Ni vet en sån där bok som man bara inte kan lägga ifrån sig för att man MÅSTE få veta hur det går. Ge mig gärna er tips!