Just nu är det lite annat skriv än bokskriv som gäller. Jag skriver på olika artiklar, programförslag för tv och idag ska jag sitta med en kollega och bearbeta ett filmmanus som förhoppningsvis en vacker dag når biograferna. Just filmmanus är något helt nytt för mig och det ska bli spännande att se hur det känns och om jag kan gå in i någon annans karaktärer och i den lite den annorlunda manusformen. Jag måste även snart ta tag i ett nytt bokprojekt som ska vara klart i mars och publiceras nästa höst. Jag ruvar på en idé i mitt huvud men som än så länge är väldigt lös i kanterna. En annan skrivform som jag dryftade häromdagen var krönikeformen när jag var gäst hos journalistklubben Garbo Reportage tillsammans med författaren och krönikören Stephan Mendel-Enk med Ann Söderlund som moderator. Vi pratade bland annat om vad som definierar en krönika, hur vi skriver och om vad vi skriver och vad vi får mest reaktioner på. Var gränsen går för privat och personligt. Själv har jag en tendens att skriva ganska personligt om saker här och nu och som berör mig i mitt liv när det gäller just krönikeformen. Det är en ständig balans i att inte vara för utlämnande samtidigt som jag vill beröra med mina krönikor.

På lördag ska jag julbokstipsa på Akademibokhandeln Skrapan i Stockholm tillsammans med Bokcirklar.se, Mats Strandberg och Augustin Erba. Funderar just nu på vad jag ska ta med mig för böcker, kom gärna med tips på era favoriter!

Här är för övrigt några av mina favvoböcker genom tiderna om ni mot förmodan missat att läsa någon av dom:

Vem ska trösta knyttet – Tove Jansson
Pappa Pellerins dotter – Maria Gripe
Tordyveln flyger i skymningen – Maria Gripe
Narnia-böckerna – C.S Lewis
Dummaskallarnas sammansvärjning – John Kennedy Toole
Flugornas herre – William Golding
Sagan om Ringen – J.R.R Tolkien
Den långa flykten – Richard Adams
Månpalatset – Paul Auster
Blonde – Joyce Carol Oates