Glad första advent på er! Eller vad man nu säger en sån här dag. Här hemma har vi rafsat fram lite juliga saker och försöker få igång någon slags julkänsla vilket hittills inte gått sådär jättebra. Kanske lite pepparkakor senare idag kan fixa biffen?

Jag älskar att ge bort böcker i present och försöka klura ut vad för bok som kan passa just den personen och igår var alltså jag och författarna Mats Strandberg och Augustin ErbaAkademibokhandeln Skrapan och tipsade om julklappsböcker och berättade om våra egna böcker. Med var dessutom Bokcirklars Annika och Nina

Några av de jag blev riktigt nyfiken på som de andra hade med sig var bla Våtmarker av Charlotte Roche som tydligen handlar om en kvinna som äter allt (då snackar vi ALLT – från pormaskar till sånt man hittar på offentliga toaletter – yak!!!) hon kommer över som ett slags självdestruktivt tvångsbeteende Andra böcker som tips till Tomten var Framgångsfaktorn av Malcolm Gladwell (om hur man kan bli lysande bra på vad man vill om man bara lägger ner 10 000 timmar), klassikern En förlorad värld av Evelyn WaughCurtis Sittenfelds American Wife och I skuggan av ett brott av Helena Henschen.